01 Ağustos 2011

Kebapçı Dursun (DENİZLİ)



Kebapçı Dursun, Denizli'ye iş amaçlı gittiğimizde arkadaşlarımla şans eseri keşfettiğimiz bir lezzet mekanı. Yörelerin ünlü lokantalarından ziyade, dolaşırken bulduğum rastgele yerleri daha çok tercih ediyorum, tabiki biraz kumar olabiliyor ancak bu sefer kazanan tarafım :) Kebapçı Dursun Denizli Forum alışveriş merkezine doğru çıkan İncirlipınar Caddesi üzerinde ferah oturma alani olan bir mekan. Menüsünü incelediğinizde lahmacun ve pide çeşitlerinden tutun, güveçte ve tandırda tavuk ve et çeşitlerine, çorbalara kadar değişik seçenekler ile karşılaşabiliyorsunuz. Mekanın 24 saat açık olması, gece çorba aşerenleri buraya çekiyor.

4 kişi geldiğimiz mekanda menüyü biraz inceledikten sonra kararımızı veriyoruz. Ortaya bir tepsi içerisinde 2 Lahmacun, 1 Kuşbaşı, Kaşar ve Mantarlı Pide, Odunda Tandır Tavuk ve sakız odununda pişmis kuzu tandır siparişi veriyoruz. Siparişlerimiz gelmeden önce sofraya gelen çoban salata içerisindeki taptaze  domates ve maydanoz, daha siz yemeden kokusuyla sizi kendine çekiyor, renkleri ise İstanbul'da alışık olmadığımız gibi capcanlı.

Gelelim tepsideki siparişlerimizin tadına. Benim favorim belki inanmayacaksınız ama Kuşbaşı Kaşar ve Mantarlı pide oldu. Kullanılan Mantar o kadar taze ve o kadar lezzetli ki bitirdikten sonra tekrar sipariş vermek isteyeceğinizden şüphem yok. Tavuk tandır, tavuk severlerin yüzünü güldürecek şekilde lezzetli. Tatmış olduğumuz kuzu tandır ise bana biraz kuru geldi, ancak etin lezzeti ve yumuşaklığında sorun yok.
Ana yemek yanında ise aşağıda da fotoğrafı olan buz gibi köpüklü ayranı tatmanızı tavsiye ederim.




Denizli'ye yolunuz düşer ise 24 saat hizmet veren bu mekani sizlere gözüm kapalı tavsiye ederim, benim gibi kumara girmenize gerek yok, denenmiş hoş lezzetler ve bunlarin karşılıgında fiyatlar son derece makul boyutlarda. Fiyatlardan bazı örnekler:


- Mercimek Çorba   3,5 TL
- Kuşbaşılı Pide       4 TL
- Lahmacun             2 TL
- Tandır Tavuk         8 TL
- Tavuk Kanat          6 TL


Adres: İncirlipınar Mah. İncirlipınar Cad. No:78 DENIZLI
Tel    : 0(258) 211 36 63 / 0535 499 66 78  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder