11 Ağustos 2011

Soğuk Çorba


Çorba Türk mutfağının ve türk damak tadının vazgeçemediği lezzetler arasında geliyor. Türkiye'nin hangi yöresine giderseniz gidin, değişik çorbalara rastlamanız mümkün. Güzel hazırlanmış ve ideal ısıda sunulan bir çorbayı hiçbirimizin red edeceğini düşünmüyorum. Havaların sıcak geçtiği ramazan ayında, iftar sofralarında serinlik verecek bir çorbanın tarifini vereceğim bugün. Yöreden yöreye değişiklik gösteren bu tarifi ben buğday ve nohut ile yapacağım.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı buğday
  • 200 gr haşlanmış nohut
  • 500 gr yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, kuru nane
  • Arzuya göre ince kıyılmış dereotu

Bir gece önceden ıslatılmış olan buğdayı düdüklü tencerede 25-30 dakika pişiriyoruz. Nohut'u pişmiş olarak konserve de alabilirsiniz, veya yine bir gece önceden ıslatarak düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Bir kase içerisinde pişmiş nohut ve buğdayı yoğurt ile karıştırıyoruz. Üzerine suyu, kuru naneyi ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Servis etmek için buzdolabında birkaç saat bekleyerek tadını alması ve soğumasını beklememiz gerekiyor. Dilerseniz servis ederken üzerine dereotu kıyabilirsiniz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder