09 Haziran 2011

Adana'da Öz Mas Kebap ve Erciyes Meşrubat


Bugünkü tanıtacağım mekanlar, her Adana seyahatimde mutlaka uğradığım Öz Mas Kebap ve son ziyaretimde Adana'lı bir arkadaşımın önerisi ile gittiğim Erciyes Meşrubat. Öncelikle Mas Kebap'tan başlamakta fayda var. En güzel yönleri, lezzeti, havaalanına olan yakınlığı, samimi personel ve açık hava olanağı.

Sipariş genelde klasik oluyor, 1,5 Kıyma servis istiyoruz (İstanbul'luların deyimi ile 1,5 Adana porsiyon) ve yanında çiğ köfteyi ihmal etmiyoruz. Muhteşem fıstıklı kadayıftan bize kalmasını garanti etmek için sipariş verirken ondan da ayırtmayı unutmuyoruz. Kalan kısmını onlar hallediyor. Masa adeta bir renk cümbüşüne bürünüyor. Ezme salata, yeşillikler, mevsim salata, köz soğan ve soğan piyazı ikram. Benim tavsiyem masaya gelen ikramlar ve sıcak lavaş ile gözünüzü döndürmeyip sakin davranmak yolunda olacaktır. Keza kebap geldiğinde doymuş olmanız pek hoş olmaz, çünkü o lezzeti sonuna kadar tatmanız gerekir. Siz kebapları afiyetle yerken arka masada hummalı bir çalışma oluyor. bu çalışma tatlılarınızı temiz masada yemeniz için yapılıyor ve kebabı takiben arka masaya oturuyorsunuz. Kadayıf şerbetli bir tatlı olmasına rağmen üzerine döktükleri süt kokulu krema bu tatlıyı inanılmaz hafif yapıyor. O kadar yemek üstüne ikincisini yesem mi diye düşüneceğinizi tahmin edebiliyorum. Tatlı ile birlikte çay veya türk kahvesi siparişleri alınıyor, tabi ki bunlar da ikram olarak. Toplamda bu ziyafete içecekler dahil kişi başı 15 TL gibi bir fiyat veriyorsunuz. :)

Adres: KURTULUŞ MAH. MÜCAHİTLER CAD. NO:82 SEYHAN / ADANA (Valilik Tarafında)


Adana'da bulunan bir diğer lezzet mekanı Erciyes Meşrubat Evi. Yazının başında belirttiğim gibi Adana'lı bir arkadaşım vasıtasıyla gittiğim bir mekan. Doğal limonatası, taze sıkma portakal suyu ve benim favorim haline gelen muzlu sütü tadılmaya değer içecekler olarak karşınıza çıkıyor. Muzlu sütü içtikten sonra ben bugüne kadar muzlu süt diye başka birşey içiyormuşum dedim. İşin sırrı ise sütte gizli. Muzlu sütün yapıldığı süt, kar halinde yani ne donmuş ne de sıvı. İçtiğinizde buz gibi bir süt, muz ve hafif vanilya tadı damağınıza yapışıveriyor. Limonata da yörenin limonlarından hiç bir katkı maddesi kullanılmadan yapılıyor, öyle ki İstanbul'a şişeleterek getirdiğim 3 şişeden ikisini içemedim koruyucu olmadığından. En güzeli yerinde taze içmek. Limonata yapılan limonlar hasat edildikten sonra küflenmesinler diye kağıtlara sarılarak Ürgüp'de bulunan mağaralarda bekletiliyorlar. Afiyet olsun.

Adres: İnonü Cad. Mavi Sürmeli Oteli karşısı 01060 Seyhan / ADANA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder