01 Aralık 2010

Mercan Restaurant (Kaş/Antalya)


Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek Kasım'da Kaş nasıl oluyor diyerek çıktık yola. Ve ilk günün akşamında Mercan Restaurant'a oturduk. Mercan Restaurant Kaş'a her gidişimizde mutlaka uğradığımız ve her gidenin de mutlaka uğraması gereken bir lezzet mekanı. Buğlama severlerin özellikle Lagos Buğlama için tercih ettikleri mekanda, Akdeniz'e özgü her tür balığı taze olarak bulabilirsiniz. Mezeler mekanın girişinde sergilenmekte ve dilediğiniz tatları burdan seçmektesiniz. Mekanın girişini süsleyen bir diğer güzellik de balıkların sunulduğu ve hazırlandığı sandal. Bu sandal üzerinde büyük bir kılıç balığı veya akya görürseniz şaşırmamanız gerekir. Mercan, Kaş'da  uğrama fırsatı bulduğumuz mekanlardan ortam ve lezzet olarak bize en çok keyif vereniydi. 



Narenciye ağaçları arasında bir masaya yerleştikten sonra, mezelerimizi seçiyoruz ve yemek maratonu başlıyor. Tüm mezeler çok leziz ve porsiyonlar ortalama boyutta. Gün boyu yüzmenin verdiği yorunlukla menüde bulunan bir çok şeyi tatmak istiyoruz. Elbette seçimimiz kalamar ve tereyağlı karidesten yana oluyor. Midemizi çok doldurmamamız gerekiyor, zira bugün sandal üzerinde kocaman bir akya yatıyordu ve Akya siparişimizi vermiş bulunduk. Masamız doldu, sohbet  hoş, her şey güzel, sohbet devam ederken masamıza mekanın işletmecilernden Mustafa veya Fahri Eriş beylerden mutlaka biri uğruyor ve balıkları notlamamızı istiyor. Notumuz tam, bize söz bırakmadılar yine. Masadakileri silip süpürdükten sonra kahvelerimiz de geliyor, ardından gece bitmeden müzik keyfini de atlamamak için mekandan ayrılmak üzere hesabımızı istiyoruz. Fiyatlar lezzete ve ortama göre gayet makul. Ortalama kişi başı 45-60 TL aralığında bir fiyat ile alkol eşliğinde inanılmaz bir balık ziyafeti çekmiş bulunuyoruz kendimize. Darısı sizlerin de başına. Afiyet olsun...    

Adres:Balıkçı Barınağı, Yat Limanı, Hükümet Cad. No: 2A Kaş / Antalya
Tel:  0242 836 12 09


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder