30 Kasım 2010

Cevizli Kabak-Havuç Mezesi






Ati'nin Mutfağı'nda yayınlayacağım ilk meze olan Kabak-Havuç, yaz kış sofralara lezzet katan ve çok kısa süre içerisinde hazırlanabilen bir meze. Ayrıca içeriği de her daim evde bulunan   malzemelerden oluşuyor. Bu meze yaz günlerinde yoğurdun serinlği ile de bünyeyi ferahlatıyor. Olmazsa olmaz tabii ki Sarmısak.

Malzemeler:
  • 4 adet Kabak
  • 3 adet Havuç
  • 1 adet büyük boy Soğan
  • 100 gr çekilmiş Ceviz
  • 6-7 çorba kaşığı Yoğurt
  • 3 diş Sarmısak
  • 5-6 dal Dereotu
  • 4 çorba kaşığı sızma Zeytinyağı
Kabakları iyicen yıkayarak üzerindeki tüylerinden arındırıyoruz ve bir kap içerisine kabukları ile birlikte rendeliyoruz. Ardından kabuklarını soyduğumuz havucu da aynı kap içerisine rendeliyoruz. Genişçe bir tava (tercihen Wok) içerisine zeytinyağını ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Soğanların ölmesini beklemeden kabak ve havuç rendesini de wok içerisine ekliyoruz. Burada dikkat edilecek kısım wokun altı harlı olarak açık tutulacak ve mümkün olduğunca kabak ile havucun suyunu salmaması sağlanacak. Kabak havuç soğan karışımı hafiften dibi tutturularak karamelize hale geldiğinde ocaktan alınacak ve soğumaya bırakılacak. Bu arada diğer taraftan sarmısaklı yoğurt hazırlanacak ve yoğurda çekilmiş ceviz eklenecek. Wokta bulunan karışım soğuduğunda  ise yoğurt ile karıştırılacak ve kıyılmış dereotu eklenerek iyice karıştırdıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakılacak. 1 saat sonra mezemiz servise hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder