19 Aralık 2010

Marmelatlı Krep (Yılbaşı sabahı kahvaltı alternatifi)




Dün sizlere yılbaşı yemeği için bir ana yemek alternatifi sunmaya çalışmıştım, bugün de yılbaşı akşamını takiben sabah kahvaltısında sunabileceğimiz bir tarifi vermek isterdim. Nasıl derler: "Yıl nasıl başlar ise öyle devam eder."  Bizde öyleyse yılbaşına tatlı bir başlangıç yapalım ve tüm yıl bu şekilde devam etsin. Krepler için ince bir teflon tava kullanmanızı öneririm.

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım şişe Maden Suyu (veya aynı ölçüde Bira)
  •  6-7 çorba kaşığı Un
  • 2-3 çorba kaşığı Toz Şeker
  • 2 çorba kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı Süt
  • Marmelat (dilediğiniz türde)
  • Arzu edenler için Portakal Likörü

Önce bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri çırpıyoruz. Üzerne yağ ve sodayı da ekleyerek çırpma işlemini sürdürüyoruz. Daha un ve sütü de ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Ne çok yoğun ne de sulu olmalı. Süt ve un miktarı ile oynayarak karışımı inceltip kalınlaştırmak elimizde.

Teflon tavayı ateşe oturtup çok az miktarda sıvı yağ ekliyoruz. Tavanın ortasına karışımdan bir miktar döktükten sonra, tavayı  sağa sola yatırarak tüm tavaya yayılmasını sağlıyoruz. Tek tarafı piştikten sonra spatula yardımı ile çeviriyoruz ve ilk krepimiz hazır. Krepi servis yapacağımız tabağa alıp üzerine marmelatı yayıyoruz. Bizim tercihimiz yabanmersini marmelatından yana oldu. Diğer alternatifler vişne, kayısı veya erik marmelatları. En son servis etmeden önce de dilerseniz yarım kapak portakal likörünü krep üzerine döküp yakarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun, tatlı bir yıl geçirmeniz dileğiyle... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder