24 Ekim 2010

Ev Yapımı Pizza

Biraz gecikmeli de olsa evde yaptığım Pizza'nın tarifini ancak yayınlıyorum. Zaten bu pizzayı yapmak için de sürekli programımız değiştiğinden 2 gün bekleterek ancak yapabilmiştim. İlk deneklerimiz Çağdaş ve Zeynep'in hoşuna gitti, haftaya minik yeğen poyraz final notumuzu verecek aynı tarif için :) Vereceğim tarif dikdörtgen fırın tepsisine sığacak miktardadır.

Hamur için:
  • 4,5 kahve fincanı Un
  • 5 yemek kaşığı Z.yağı
  • 1 3/4 Kahve fincanı Soğuk Su
  • 1 çay kaşığı Kuru Maya
  • 1,5 çay kaşığı Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Şeker
Domates sosu:
  • Domates sosu (Tarif için linke tıklayın)
  • 3 diş Sarmısak
  • 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • Kekik, Fesleğen, Muskat, Tuz, Karabiber

 Üzeri İçin:
  • 300 gr Mozarella peyniri (bulamazsanız Kaşar Peyniri)
  • Sucuk
  • File Siyah Zeytin
  • Yeşil Biber
  • Konserve Mısır
  • Dana Jambon
  • Mantar
Öncelikli olarak hamuru yapacağız. Hamur yoğuracağımız kabın içerisine unu,zeytinyağını, mayayı, soğuk suyu ve tuzu koyduktan sonra orta sertlikte ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar hamuru 10-15 dakika boyunca yoğurmaya devam ediyoruz. Hamur hazır olunca yuvarlayarak derin bir kaba koyuyoruz, hamur yüzeyini zeytinyağı ile yağladıktan sonra kabın üzerini streç film ile kapatıyoruz ve 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.

Pizzanın esas tadını veren lezzetlerden biri de hamurun üzerine yaydığımız domates sosudur. Daha önce kış için hazırladığımız Domates Konservesi'nden bu sos yapımında 1 su bardağı kullanacağız. Bir sos tenceresine 2 yemek kaşığı zeytin yağı koyuyoruz. Zeytinyağında 3 diş bütün sarmısağı hafifce tadını bırakacak şekilde çevirdikten sonra tencereden çıkartıyoruz ve domates konservesini ekliyoruz. İçerisine bir tutam kekik, az kuru fesleğen ve biraz da rendelenmiş muskat, tuz ve taze çekilmiş karabiber ekliyoruz. Pizzaya sosu ılık olarak yaymanızı öneriyorum.

Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra ilk şeklini tepsiye göre elimizle veriyoruz. Tepsinin ölçekli olarak şeklini verdiğimiz hamuru daha sonra merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış tepsiye açtığımız hamuru yayarak kenarlarını yuvarlıyoruz. Daha sonra yapmış olduğumuz domates sosunu pizzaya yayıyoruz. Üzerine rendenlenmiş peyniri seriyoruz. Ardından da son yapmanız gereken, zevkinize göre belirlediğiniz malzemeleri pizzanın üzerine yaymak. Pizzayı 200 dereceye ısıtılmış fırında peyniri tamamen eriyip kenarları kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Evet size bunları denemek kalıyor, denediğinizde yorumlarınızı bekliyorum, Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...