26 Eylül 2010

Kışa Hazırlık- Konserve Domates



 Bugün günlerden pazar. Bizim semt için pazar günleri aynı zamanda semt pazarından alışveriş gününü de işaret ediyor. Kış gelmeden önce son güzel Çanakkale Domateslerini bulmak için pazara çıktık ve amacımıza ulaştık. 2 kişilik bir aile için bizi tüm kış boyunca idare eder diye düşündüğümüz 5 kg domates aldık. Gelelim bu güzel domateslerin Ati'nin Mutfağı'nda nasıl işlemden geçtiğine.

 Malzemeler:

  • 5 kg Domates
  • 4 tatlı kaşığı Deniz Tuzu
  • 4 çorba kaşığı Sızma Zeytin Yağı
  • 1 kesme şeker
  • 6-7 diş Sarmısak









Domateslerin tamamını tencereye rendeliyoruz içerisine diğer tüm malzemeleri de ekliyoruz. Karışım fokurdamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Temiz ve  kuru kavanozlara karışımı silme dolduruyoruz. Kapaklarımız kullanılmamış olması gerekiyor. Kapaklarını kapattığımız kavanozları resimdeki gibi ters bekleterek vakumlanmalarını sağlıyoruz. Kavanozları 1 gün ters beklettikten sonra düzelterek karanlık ve serin bir yerde tüm kış boyunca kullanacak şekilde saklayabiliriz. Şimdiden afiyet olsun... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder