26 Ağustos 2010

Patlıcanlı Kıymalı Kayık Börek

Malzemeler:
  • 4 adet Yufka
  • 1 adet Soğan
  • 3 adet Patlıcan (veya Konserve Köz Patlıcan)
  • 500 gr Kıyma
  • 1 tutam Maydanoz
  • 1 çorba kaşığı Biber Salçası
  • 1 adet Yumurta
  • 2 çorba kaşığı Yoğurt
Hazırlanış:
Öncelikle tencereye küp küp doğranmış soğanları bir miktar Zeytinyağı ile kavuruyoruz. Üzerine kıymayı da ekleyerek, kıyma pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ardından Salçayı,Tuz,Biber,Baharat ve ince kıydığımız Maydanozu da karışıma ekliyoruz. Dilerseniz patlıcanları közleyebilir veya benim yaptığım gibi konserve köz patlıcanı karışıma ekleyebilirsiniz.

Sıra geldi yufkaya. Önce bir yumurtanın beyazını, yoğurdu ve bir miktar Zeytinyağını bir kabın içerisinde karıştırıyoruz. Yufkanın birini açıp üzerine bu karışımdan sürerek ikinci yufkayı üzerine yapıştırıyoruz.

Soğumaya bıraktığımız harcı böldüğümüz parçalara eşit olarak dağıtıyoruz ve Çin Böreği sarar gibi(Geniş sigara böreği şeklinde) kapatıyoruz. Fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıt üzerine kapattığımız börekleri yerleştiriyoruz. Yumurtanın sarısını böreklere sürdükten sonra, üzerlerine harca gelecek derinlikte kesik atıyoruz. Dilerseniz kesiklerden içeri rende kaşar veya dil peyniri de koyabilirsiniz. 

Kalan 2 yufkaya da aynı işlemleri tekrar ediyoruz. 4 yufkadan toplam 16 adet börek yapılıyor.


Önceden ısıttığımız 200 C fırında börekler yarılıp üzerleri pişene kadar yaklaşık 25-30 dakika bekliyoruz. Afiyet olsun...



1 yorum:

  1. Ati harika görünüyor ilk fırsatta bende deneyeceğim. Senin bu yanını bilmiyordum Ati tebrik ediyorum gerçekten..

    YanıtlaSil