- 1 kg yeşil fasulye
- 2 adet orta boy soğan
- 4 adet domates
- 2 kesme şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Arzu ettiğiniz miktarda tuz
Hazırlanış:
Fasulyeleri ayıklamak için benim tercihim, keskin bir patates soyucu ouyor. Böylece kenarlarını hiç uğraşmadan incecik soyabiliyorum. Fasulyeler yıkanıp ayıklandıktan sonra, sıra geliyor soğan ve domateslere. Soğanın bir tanesini bütün olarak tencereye oturtuyoruz, diğerini de yemeklik doğranmış olarak kullanıyoruz. Domateslerden iki tanesinin kabuklarını soyup yemeklik doğruyoruz. Diğer ikisini de rendeliyoruz. Tüm hazırlanan malzemeleri tencereye koyuyoruz, içerisine 2 kesme şekeri, zeytinyağını ve tuzu ilave ederek orta-kısık ateşe oturtuyoruz. Fasulyeler rengini alıp yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz. Domatesleriniz yeterince su bırakmadılarsa yarım bardak su ile daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder