30 Nisan 2011

Çilekli Kolay Milföy



Blogların mahkeme kararıyla belli bir süreliğine engellenmesinden dolayı, blogumu takip eden sizleri pek bir ihmal ettiğimi düşünüyorum. Bugün çok kolay bir tarifi sizlerle paylaşacağım. Canınız tatlı çektiğinde, ani bir misafir geldiğinde, 30 dakika içerisinde hazırlayabileceğimiz bir tarif. Hele de mis kokulu çilekler raflarda yerini almışken bu tarifi vermemek hata olurdu. Bu tarifte kullanacağım krema, pastacılık malzemeleri satılan dükkanlarda bulabileceğiniz hazır toz dolgu kremasıdır. Zaten tarife kolay dememin sebebi de bunun altında yatıyor.


Malzemeler:

  • 4 adet Milföy
  • 100 gr Çilek
  • 500 ml Soğuk Süt
  • 200 gr Toz Dolgu Kreması 
  • Pudra Şekeri

Buzluktan çıkarttığımız milföy hamurlarını yumuşamaları için bekletiyoruz. Daha sonra hafifçe unladığımız tezgahta, uzunlukları iki katına gelene kadar merdane ile açıyoruz. Yağlı kağıt serilen tepsiye alarak üzerine çatal yardımıyla boydan boya delikler açarak kabarmasını engelliyoruz. 180 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişirmeye bırakıyoruz. Milföyler pişerken derince bir kaba 200 gr. Toz Dolgu Kremasını ve sütü koyarak mikser yardımıyla kıvamını alana kadar 4-5 dakika karıştırıyoruz.

Pişen milföy hamurlarında kabarma oluştuysa, üzerine kağıt havlu serip bunu bez bir havluyla bastırıyoruz. Böylelikle milföydeki kabarmayı engelleyip çıtır bir hal almasını sağlıyoruz. Daha sonra bu hamurları fırın teline alarak soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan milföylerden ikisini uzunlamasına yanyana koyarak üzerine dolgu kremasından yayıyoruz ve üzerine dilimlenmiş çilekleri diziyoruz. Tekrar bir kat krema koyarak üstüne ayırdığımız iki milföy hamurunu kapatıyoruz. Üzerini de pudra şekeri ile kapattığımızda milföyümüz tamamlanmış oluyor. Üzerini süslemek tamamen sizin hayal gücünüze kalmış :)  Afiyet olsun.